Carson Dye saapui Helsinkiin

Chiefsien tämän kauden päävalmentaja Carson Dye saapui Helsinkiin viime tiistaina. Heti keskiviikkona oli vuorossa tiedotustilaisuus lehdistölle Velodromilla ja sen jälkeen mies tapasi joukkueen ensimmäistä kertaa ja pääsi mielipuuhaansa eli valmentamaan.

Dye on 33-vuotias Special Education opettaja sekä Falls Church High Schoolin lacrossejoukkueen päävalmentaja. Dye on kotoisin Marylandistä ja kuten osavaltiossa on tapana, niin myös Dye aloitti lacrossen erittäin nuorena, 6-vuotiaana. Yliopistouransa Dye pelasi Ohio Staten yliopistossa voittaen siellä MCLA-mestaruuden 2002.

Helsinkiin Dye saapuu täynnä intoa. Matka on ensimmäinen Suomeen ja myös ensimmäinen valmennuskeikka USA:n rajojen ulkopuolella. Tavoitteet vajaan kolmen kuukauden valmennuspestin aikana on kehittää Chiefsien peliä sekä auttaa uusia pelaajia ottamaan ison askeleen eteenpäin lacrossen saralla. Ja tietysti päätavoite on voittaa Suomen mestaruus Chiefsien peräsimessä.

Juhannus aiheutti pienen tauon harjoituksiin, mutta alkavalla viikolla Dye pääsee tositoimiin kun Chiefs matkaa Prahaan pelaamaan kansainvälisessä seurajoukkueturnauksessa viikonloppuna. ”Prahan turnauksessa näen kunnolla Chiefsien lähtötason, josta on sitten hyvä lähteä rakentamaan peliä eteenpäin kohti syyskuun kauden päätöstä.” Dye sanoo.