BALTIC LACROSSE LEAGUE YHDISTÄÄ ITÄMEREN LACROSSEKANSAN KEVÄÄLLÄ 2018

Helsinkiläinen lacrossejoukkue Helsinki Chiefs perusti viiden joukkueen Baltic Lacrosse Leaguen keväälle 2018. 

 

 

Helsinki Lacrossen puuhamies Mika ”Wiki” Wickström kertoo, että idea Baltic Lacrosse Leagueen lähti Helsinki Chiefsien halusta ja tarpeesta saada lisää otteluita kansainvälisiä vastustajia vastaan ja sitä kautta kehittää sekä pelaajia yksilöinä että koko joukkuetta eteenpäin. Muut kontaktoidut joukkueet eri Baltian maissa ottivat idean yhteisestä liigasta innolla vastaan ja järjestelyt ovat edenneet hyvässä yhteistyössä. Wickström haluaakin kiittää sekä Riikaa että Tallinnaa runsaasta avusta liigan organisoinnin suhteen. ”Lacrosse on yhteisö, jossa kaikilla kohtaamillani henkilöillä ympäri maailmaa on suuri halu kehittää lajia. Tämä into on erittäin suurta myös Itämeren alueella ja saamani apu Tallinnan ja Riikan päästä on ollut liigan perustamiseen korvaamatonta.”, Wickström tiivistää.

 

Turnauksissa on mukana viisi eri joukkuetta ja pelaajia viidestä eri maasta: Helsinki Chiefs (Suomi), Riga Griffins (Latvia), Mitava Lacrosse (Latvia), Russian Red Arrow (Venäjä) ja Tallinnan ja Puolan yhteisjoukkue (Eesti ja Puola).

 

Baltic Lacrosse Leaguen tarkoitus on kasvattaa lacrossen tasoa turnauksessa mukana olevissa Baltian maissa niin joukkuetasolla kuin yleisellä tasollakin. Tavoitteena on myös pitkäkestoisesti lisätä yhteistyötä eri seurojen välillä Itämeren alueella. Helsinki Chiefsien Mika Wickströmin suunnitelmana onkin kasvattaa liigasta suurempi tulevina vuosina ja ottaa mukaan muitakin joukkueita kaikista Itämeren ympärillä olevista maista. ”Ensi vuonna toivottavasti liigassa pelaa jo vähintään kahdeksan joukkuetta kuudesta eri maasta.”, Wickström ennustaa.

 

Baltic Lacrosse League pelataan kolmena viikonloppuna kevään 2018 aikana: Riikassa 21.-22.4., Tallinnassa 19.-20.5. ja finaaliturnaus Helsingissä 9.-10.6.2018.

 

Lacrossea on pelattu Suomessa 16 vuotta, Latviassa 15 vuotta, Venäjällä sekä Puolassa 10 vuotta ja Eestissä 5 vuotta.